Εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του… χρήματος

Η Εκκλησία άπληστη, η Sony άτολμη - πέφτουμε απ' τα σύννεφα!

Μα είναι να μη… συμπονά κανείς τη Sony Computer Entertainment, παρά τ’ αναμφισβήτητα «φάουλ» της στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς; Η ευρεία κάλυψη και μόνο των προϊόντων που κυκλοφορεί τήν φέρνει αντιμέτωπη με κάθε λογής… καλοθελητές! Ακραίο πρόσφατο παράδειγμα η Εκκλησία της Αγγλίας, η οποία υπέβαλλε μήνυση στην ιαπωνική εταιρεία επειδή («άκουσον άκουσον»…) η δεύτερη χρησιμοποίησε ως περιβάλλον για μία από τις μάχες του Resistance για το PS3, τον καθεδρικό ναό του Manchester!

Τι κι αν το συγκεκριμένο video game εκτυλίσσεται σε μία απολύτως φανταστική, εναλλακτική εκδοχή της παγκόσμιας Ιστορίας, τι κι αν η δράση είναι τόσο υπερβολική στην αναπαράστασή της που… θέμα ρεαλισμού δεν τίθεται; Ο Αρχιεπίσκοπος της πόλης ζήτησε όχι μόνο να αποσυρθεί ο τίτλος από τα καταστήματα, αλλά και χρηματική αποζημίωση, γιατί (λέει) η Sony δεν ζήτησε τα δικαιώματα χρήσης του… ναού για τα γραφικά. Το πρώτο δεν γίνεται, προφανώς, οπότε η Sony περιορίστηκε σε απλή… παραδοχή της αμαρτίας της (!) και συζητήσεις για χρηματική αποζημίωση. Γιατί, ως γνωστόν, με την Microsoft μπορεί να τα βάλει, αλλά με τη θρησκεία… όχι!

Τί να πει κανείς. Γελοιότητες, φυσικά, αφού – όταν όλα έχουν ειπωθεί – μάλλον… «μαρούλι» μυρίστηκε η Εκκλησία και είπε να κάνει μια απόπειρα. Και τα χρήματα, εννοείται, πάντοτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς (αλοίμονο). Αλλά τόσο απροκάλυπτα, και μάλιστα στο όνομα της… πίστης και της σωστής χριστιανικής συμπεριφοράς, ε, είναι μάλλον ανησυχητικό. Και υποτιμητικό. Για την Εκκλησία.