Ποιός είναι ο καλύτερος Έλληνας DJ, λοιπόν;

Ψήφισε online τον αγαπημένο σου... αν είναι στην λίστα βέβαια

Να, μέσα σε όλο αυτό το απίθανα κακό κλίμα των τελευταίων ημερών – Βουλή out of order… κατά παραγγελία δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος στην Ελλάδα – και κάτι ενδιαφέρον. Για όσους και όσες αρέσκονται στη χορευτική μουσική, anyway. Η δισκογραφική PlanetWorks και η Amstel Pulse διοργανώνουν την πρώτη online ψηφοφορία για την ανάδειξη του/της καλύτερου/ης DJ της χώρας μας. Το σχετικό Web site βρίσκεται εδώ και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τους πέντε DJ που αγαπούν περισσότερο, καθώς και έναν ξένο DJ της προτίμησής τους. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως και τις 10 Ιουνίου, ενώ οι δημοφιλέστεροι DJ θα βραβευτούν σε ειδικό event στο Venue την επόμενη ημέρα – παρουσία και του διάσημου Bob Sinclair που θα παίξει εκεί το ίδιο βράδυ.

grdjawards09art

Με μία πρώτη ματιά η λίστα των Ελλήνων DJ φαίνεται σωστή, καθώς όντως τα γνωστά ονόματα του clubbing και των ραδιοφωνικών σταθμών της πρωτεύουσας (κι όχι μόνο) περιλαμβάνονται σε αυτήν. Μερικές επιλογές βέβαια είναι συζητήσιμες: να συμπεριληφθεί εκεί π.χ. η πιτσιρίκα και σίγουρα όχι… master των decks Όλγα Κουκλάκη, αλλά όχι η Άννα Αναστασίου του Best, με πολύ μεγαλύτερη πορεία στο χώρο και πολύχρωμο κοινό, είναι μικρό – ή όχι τόσο μικρό – φάουλ. Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι “τα κριτήρια δημιουργίας της αρχικής λίστας είναι η φήμη τους, η εμπειρία, οι παραγωγές και η παρουσία τους στη διεθνή dance σκηνή” αυτό όμως δεν ορίζει με σαφήνεια την υπάρχουσα λίστα των επιλογών. Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες μπορούν να εισάγουν οι ίδιοι τον αγαπημένο τους DJ στην λίστα αν δεν βρίσκεται εκεί και οι διοργανωτές δηλώνουν πως (ύστερα από έγκριση) θα υπαχθούν επίσης στα επιλέξιμα ονόματα. Κάτι είναι κι αυτό.

Δεν μπορώ να δηλώσω, πάντως, ότι δεν είμαι άκρως ικανοποιημένος που ένας από τους αληθινά αγαπημένους μου DJ, ο Αδριανός Παπαδέας των Concealed Truth (1 και 2), είναι πρώτος στην κατάταξη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. 🙂 Ιδανικά θα ήθελα στο top ten και το Γιώργο Σεράγο, τον V-Sag, τον Δημήτρη Παπασπυρόπουλο, τον Dousk, τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο, τον Chris Nemmo, το Νίκο Διαμαντόπουλο, το Νίκο Πατρελάκη, τον G-Pal και την Άννα Μαρία Χ. Κι ας με κατηγορήσουν για μεροληψία υπέρ του Best – το έκρυψα ποτέ; Σαφώς και όχι!