Όχι και τόσο Heavenly, αλλά πανέμορφο Sword

Ο τίτλος της Ninja Theory όμως πανέμορφος, τα wallpapers... επίσης

Εντάξει λοιπόν. Ομολογώ ότι δεν μου άρεσε και τόσο το Heavenly Sword για το PlayStation3. Σίγουρα όχι όσο ήλπιζα ή θα ήθελα μετά από 5 ολόκληρα χρόνια ανάπτυξης – την πρώτη φορά που διάβασα γι’ αυτό ήταν σε στήλη του project manager του, του Taheem Antoniades, στο περιοδικό Edge, όταν ακόμη ο τίτλος αναπτυσσόταν για το αρχικό Xbox. Οι λόγοι της απογοήτευσης, δε, είναι όχι μόνο απτοί, αλλά και αναμφισβήτητοι: δεν έχουν να κάνουν με «θέματα γούστου», με άλλα λόγια. Oh, well.

Παρ’ όλα αυτά, η δημιουργία της Ninja Theory έχει να επιδείξει κάτι εξαιρετικό: καλλιτεχνική φροντίδα και πραγματικά υπέροχο artwork. Η πρωταγωνίστρια (μία sexy δεσποινίδα ονόματι Nariko) μπορεί να μην απειλεί να εκθρονίσει τη Lara Croft ακριβώς, αλλά είναι ένας χαρακτήρας με αρκετό «βάθος» για να στηρίξει κανείς πάνω του κάτι παραπάνω από 6-7 ώρες hack’n’slash. Οι περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα οι σκηνές της όλης περιπέτειας είναι σχεδιασμένες με λεπτομέρεια μεν, αλλά με τρόπο «παραμυθένιο», όχι «ρεαλιστικό». I like. Ακόμη και ο «μεγάλος κακός», ο Bohan, και όμορφα σχεδιασμένος είναι, και ενδιαφέρον background έχει ο δικός του ρόλος στο σενάριο.

heavenlywallsart1.jpg

ΟΚ. Ανέφερα κάπου ότι η Nariko είναι sexy; Αν όχι, το αναφέρω τώρα. Αν ναι, το αναφέρω πάλι. Για ποιο λόγο; Μάλλον για να δικαιολογήσω – έστω και… μερικώς – το γεγονός ότι, σήμερα που ο τίτλος της Sony και της Ninja Theory «έχει την τιμητική του» (κοινώς κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα), έφτιαξα μερικά wallpapers με θέμα το Heavenly Sword. Τα δημοσίευσα στο Flickr και θα τα αφήσω εκεί, «να βρίσκονται» όπως λένε, για όλους τους φίλους και τις φίλες που ίσως αγάπησαν τον συγκεκριμένο τίτλο του PS3 πιο πολύ από μένα. Το θέμα των περισσότερων είναι, ε, προφανώς η Nariko, συμπεριέλαβα όμως και ένα με τον Bohan και ένα περισσότερο abstract («οι μικροί μας φίλοι» νομίζω ότι το λένε «για να μην καρφωνόμαστε», αυτό!).

Τα wallpapers τα δημοσίευσα σε υψηλές αναλύσεις (2560×1600 και 1920×1200) και σε μία χαμηλότερη (1680×1050), όλα όμως είναι σχεδιασμένα για οθόνες widescreen. Βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σετ, εδώ, εδώ και εδώ αντιστοίχως. Τα wallpapers των 1920×1200 με μικρό resize/cropping (τα credits στο κάτω μέρος τους δεν τα βλέπω να διατηρούνται για πολύ εκεί… όλο και κάπου θα τα «πετύχω» στο Rapidshare «κομμένα») μετατρέπονται εύκολα σε μέγεθος κι ανάλυση TrueHD, για να χρησιμοποιηθούν ως background π.χ. στην Cross Media Bar του PS3. Ιδέες δίνουμε εδώ, ιδέες…

heavenlywallsart2.jpg

Σε κάθε περίπτωση, wallpapers όπως αυτά δεν υπάρχουν οπουδήποτε στο Δίκτυο (ακόμη και στο πολύ όμορφα σχεδιασμένο Web site του Heavenly Sword, όσα προσφέρονται είναι σημαντικά χαμηλότερης ανάλυσης και ποιότητας). Ελπίζω να αρέσουν λοιπόν: «εξαιρετικά αφιερωμένα», έλεγαν κάποτε στο ραδιόφωνο. Τώρα και στο Flickr!