Βραβεία Βιβλίου Public: ψήφισε και… παίζει tablet!

Η ψηφοφορία ξεκίνησε, πάρε μέρος με το αγαπημένο σου βιβλίο

Και τώρα, ένα για τους βιβλιοφάγους: η αλυσίδα καταστημάτων Public ξεκινά φέτος έναν θεσμό όχι πρωτότυπο στο αντικείμενό του, μεν, αλλά πολύ σημαντικό ως προς το πώς έχει υλοποιηθεί και πως θα εξελιχθεί ως διαδικασία. Πρόκειται για τα Βραβεία Βιβλίου που αφορούν στη χρονιά που μας πέρασε, τα οποία όμως θα προκύψουν από το ίδιο το ελληνικό αναγνωστικό κοινό – όχι ομάδες κριτικών ή δημοσιογράφων ή άλλων παραγόντων όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ευχάριστη αλλαγή από μόνη της, αυτή.

Η διαδικασία έχει ως εξής. Στην πρώτη φάση (19/3/2014 – 20/4/2014) οι αναγνώστες θα μπορούν μέσα από το ειδικό Web site του νέου θεσμού να επιλέξουν το αγαπημένο τους βιβλίο μέσα από έναν πολύ μεγάλο αριθμό τίτλων (για να βραβευτεί πρέπει να έχει εκδοθεί για πρώτη φορά μέσα στο 2013 βέβαια). Κάθε επισκέπτης έχει το δικαίωμα να ψηφίσει σε μία ή περισσότερες από τις συνολικά 7 κατηγορίες, αλλά ένα και μόνο τίτλο βιβλίου. Το ίδιο θα είναι σε θέση να κάνουν και οι επισκέπτες των καταστημάτων Public στα ειδικά σημεία ψηφοφορίας που έχουν τοποθετηθεί εκεί – χρησιμοποιώντας μάλιστα τα νέα tablet της Samsung, τα Galaxy Pro.

PublicAwards2014_art_in
Στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας – αφού έχουν προκύψει τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία από την πρώτη – και πάλι οι αναγνώστες θα αναδείξουν το μεγάλο νικητή σε κάθε μία από αυτές. Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου.

Τώρα, θα μου πεις, εσύ γιατί να μπεις στη διαδικασία να ψάχνεις να βρεις το αγαπημένο σου βιβλίο για να το ψηφίσεις – έστω κι αν, online, ζήτημα 10 λεπτών είναι πια αυτό; Πρώτον, γιατί αγάπησες αυτό το ένα βιβλίο πάρα πολύ για να μην τού δώσεις την ευκαιρία να γίνει γνωστό και να διαβαστεί από περισσότερο κόσμο. Τί είδους βιβλιοφάγος είσαι, δηλαδή…; Δεύτερον, γιατί τα Public έχουν φροντίσει να σε ανταμείψουν για τη συμμετοχή σου: περισσότερα από 1000 δώρα συνολικά θα κληρωθούν ανάμεσα στους συμμετέχοντες, με περισσότερο ποθητά εξ αυτών τρία ολοκαίνουργια Samsung Galaxy Tab Pro (το ένα εξ αυτών 12.2 ιντσών!), δύο Galaxy Tab 3 Lite, δωροεπιταγές πολλών εκατοντάδων ευρώ για αγορά βιβλίων και άλλα πολλά.

Η ψηφοφορία ξεκινά από σήμερα – το επίσημο Web site του θεσμού βρίσκεται, είπαμε, εδώ. Για το βιβλίο (και το tablet), ρε γαμώτο!