Και, κάπου εδώ, ένα μικρό… pause

Το παρόν website χρειάζεται ουκ ολίγες αλλαγές, θα επανέλθει ωστόσο δριμύτερο

Ο κόσμος που επισκέπτεται το Farkonas.gr εδώ και δέκα περίπου χρόνια εννοείται πως… το’ χει τούμπανο κι εγώ καθόλου καμάρι, όμως όλα δείχνουν πως it’s time to face the music κι επίσημα (αν μη τί άλλο γιατί έτσι θα γίνει ευκολότερο το comeback): το site ολοφάνερα δεν ανανεώνεται στον τακτικό βαθμό που θα έπρεπε για να έχει νόημα ως προορισμός περιεχομένου. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους – κάποιοι αξίζουν ανάλυσης, κάποιοι όχι – όμως ο σημαντικότερος είναι και ο… σταθερός στο πέρασμα αυτής της δεκαετίας: απλώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Δεν. Υπάρχει. Αρκετός. Χρόνος. Με μία εξόχως απαιτητική μόνιμη δουλειά, διάφορα παράπλευρα projects, δύο παιδιά και βασικού έστω επιπέδου ξεκούραση, ο χώρος για να “τρέχει” καθημερινά και ένα content site ποιοτικό δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα. So there.

Βέβαια το γεγονός ότι ο λόγος ύπαρξής του Farkonas.gr από το 2007 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει το λιγότερο 3-4 φορές δεν… βοήθησε ακριβώς. Στην αρχή είχε τον χαρακτήρα blog εντελώς προσωπικού και άρα αντίστοιχο περιεχόμενο, ύστερα μετονομάστηκε σε “Τεχναγωγία” και άρχισε να φιλοξενεί άρθρα κανονικά, μετά πέρασε στο WordPress για να γίνει content site σταθερής ροής περιεχομένου, μετά ανασχεδιάστηκε ώστε να επιδεικνύει πιο πολύ την δουλειά και τις δεξιότητές μου και όχι τόσο το περιεχόμενο (που στην κορύφωση της κρίσης στην Ελλάδα είχε αρχίσει να αραιώνει ούτως ή άλλως), μετά… έμεινε στάσιμο και με αυτήν την μορφή. Χρειάζεται λοιπόν μία επανεξέταση της όλης κατάστασης going forward, που λένε και οι Σάξονες, για να… μην χρωματιστεί ως ασόβαρο το domain name – με ό,τι αυτό θα σήμαινε για τ’ όνομα του domain, αν με καταλαβαίνεις.

Οπτικοποιείς δάκτυλο να πατά αποφασιστικά πλήκτρο Pause σε κασετόφωνο λοιπόν – αφού με ταχύτητα κασέτας ερχόταν έτσι κι αλλιώς το περιεχόμενο στο Farkonas.gr… χαρ χαρ – και στην συνέχεια κρατάς αυτό ως υπόσχεση: όταν θα πατηθεί ξανά το Play το site θα έχει ανασχεδιαστεί, θα έχει προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα του Web (θα το βλέπεις super κι απ’ το κινητό σου κοινώς), θα έχει καινούργια πράγματα να προσφέρει και, at the very least που συνεχίζουν να λένε οι Σάξονες, θα έχει στυλ και χαρακτήρα ξεκάθαρο. Πότε θα γίνει αυτό; Ιδέα δεν έχω. Είναι όμως το λιγότερο που έχει νόημα να υποσχεθώ, ταυτόχρονα όχι και λίγο (γιατί φυσικά κι ένα relaunch δουλειά και χρόνο χρειάζεται). Θα είναι φέτος; Θα είναι του χρόνου; Όλα εξαρτώνται από το πόσα πράγματα θα προλαβαίνω να κάνω “στο παρασκήνιο” παράλληλα με όλα τα άλλα πράγματα στην ζωή μου.

Εσύ φυσικά τον ύπνο σου δεν… θα τον χάσεις ακριβώς over this και το ξέρω. Μα, έτσι κι αλλιώς, όταν πατηθεί ξανά το Play θα το μάθεις αν έχεις εγγραφεί στην λίστα συνδρομητών του newsletter στο Farkonas.gr ή αν ακολουθείς το RSS feed του, θα το φωνάξω κι εγώ με πάθος στα social media (τόση δουλειά θα έχω ρίξει άλλωστε), κάπως θα βρεθεί η άκρη. Δεν ανησυχώ, δεν ανησυχείς, όλα καλά. Όπως λένε και οι Γάλλοι λοιπόν (έτσι γι’ αλλαγή)… au revoir et à bientôt. [Click]