Ultra SFIV: την Decapre, μα… την Decapre…;

Παρά τα... νεύρα, περισσότερα wallpapers

Ανακοίνωσε λοιπόν επιτέλους η Capcom τον πέμπτο καινούργιο χαρακτήρα που θα εμφανιστεί στη νέα έκδοση του Street Fighter IV, την Ultra. To έκανε μετά από 7 μήνες αναμονής και τακτικών teasers οπότε ήταν μάλλον δύσκολο έως… αδύνατο όχι μόνο να ικανοποιήσει τους πάντες με την επιλογή της, αλλά και να μην απογοητεύσει τόσο κόσμο που περίμενε κάτι καλύτερο. Είχε υποσχεθεί έναν χαρακτήρα εντελώς καινούργιο (με την έννοια ότι δεν ήταν playable σε κανένα Street Fighter στο παρελθόν) και αυτήν την υπόσχεσή της την κράτησε… οριακά: ναι μεν η Decapre δεν ήταν ποτέ επιλέξιμη, δεν παύει όμως να είναι ένας χαρακτήρας παρόμοιος με έναν άλλο, την Cammy. Την οποία Cammy ελάχιστοι από τους fans των Street Fighter ΙV συμπαθούν ούτως ή άλλως!

Η Decapre, να θυμίσω απλώς για όσους και όσες δεν ασχολούνται με το… backstory των Street Fighter – ναι, ναι, υπάρχει τέτοιο πράγμα – ήταν μέλος των Dolls του M.Bison, των προσωπικών του φρουρών όπου ανήκε και η Cammy πριν καταφέρει να “σπάσει” τον έλεγχό του και να διαφύγει. Μοιράζεται πολλές από τις βασικές κινήσεις της με την Cammy, αλλά είναι χαρακτήρας “charge” και όχι “rushdown” όπως η Cammy: έχει δηλαδή λιγότερα επιθετικά χτυπήματα στη διάθεσή της καθώς κινείται προς τον αντίπαλο και τα ισχυρότερα από αυτά δεν μπορεί να τα εκτελέσει “πάνω στην κίνηση”. Πρέπει να τα “φορτίσει” (charge), κάτι που μπορεί να κάνει μόνο από στάση. Ο γνωστότερος άλλος χαρακτήρας charge είναι ο Balrog, ο μποξέρ, αν και φυσικά η Decapre είναι ταχύτερη και όχι τόσο δυνατή.

sfivultra_art_in_1
Αυτό το στοιχείο του charge – και η δυνατότητά της να συνδυάζει από κοντά διαφορετικά είδη κινήσεων (mix-ups) υποτίθεται πως διαφοροποιούν την Decapre από την Cammy σημαντικά. Οι πρώτες εντυπώσεις και video δικαιώνουν την Capcom σε αυτό. Έχει, προφανώς, πολύ διαφορετικά Specials και Ultras, ενώ οι λεπίδες που έχει στο κάθε χέρι τής χαρίζουν και λίγο από… Vega όσον αφορά την ακτίνα δράσης της.

Όμως, σοβαρά τώρα ρε φίλε. Σοβαρά. Είχε η Capcom την ευκαιρία να εισάγει μετά από πάρα πολύ καιρό έναν καινούργιο μαχητή στα Street Fighter IV και επέλεξε έναν χαρακτήρα παρόμοιο με την… Cammy; Δηλαδή σημαντικά διαφορετικό από την Cammy, αλλά όχι τόσο ώστε να τη συμπαθήσει όποιος δεν συμπαθεί την Cammy (περίπου όλοι δηλαδή); Χάθηκαν τόσοι άλλοι χαρακτήρες από τον κόσμο των Street Fighter; Εντάξει, ας μην επέλεγαν κι άλλον χαρακτήρα Shoto όπως θα άρεσε π.χ. σε μένα προσωπικά – αν και ένας Goutetsu ή ένας Super Gouken αντίστοιχος του Oni δεν θα με πείραζε καθόλου – αλλά ας επέλεγαν κάποιον νέο χαρακτήρα με προδιαγραφές να μπει στο Tier 1. Επιτέλους.

sfivultra_art_in_2
Τί είδους χαρακτήρα, θα μου πεις, που έχουμε πήξει στους grapplers και στους pokers… E, μπορώ να σκεφτώ 2-3 παραδείγματα σχετικά εύκολα. Ένας Shin, για παράδειγμα, περισσότερο ολοκληρωμένος στο Tae Kwon Do από την Juri, ή ένας Alex από το SFIII θα ήταν σαφώς περισσότερο ενδιαφέροντες. Ακόμη και ο μονόχειρας Oro ή η Maki με τα tonfas από το Final Fight προτιμότεροι θα ήταν. Θα ήταν, τουλάχιστον, διαφορετικοί!

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν… νεύρα! Παρ’ όλα αυτά – και επειδή η ελπίδα να είναι μην είναι τόσο κακός χαρακτήρας η Decapre πεθαίνει τελευταία – ε, έφτιαξα τελικά και τα σχετικά wallpapers για το Ultra Street Fighter IV. Έξι διαφορετικά, πέντε για τους ισάριθμους καινούργιους χαρακτήρες – τους Εlena, Rolento, Hugo, Poison και Decapre – και άλλο ένα με μία εκπληκτική εικόνα του Ryu που διέθεσε η Capcom για τη συγκεκριμένη έκδοση. Βρίσκονται σε αυτό το σετ σε αναλύσεις 2560×1600, 2560×1440 και 2880×1800 pixels. Προσέθεσα επίσης τους πέντε νέους μαχητές και σε αυτό το σετ, που περιέχει ΟΛΟ πλέον το roster των SFIV – και μάλλον το τελικό, όπως το παραθέτω ακριβώς κάτω από αυτήν την πρόταση, αφού δεν νομίζω να υπάρξει άλλη έκδοση SFIV (η επερχόμενη του PS4 δεν υπολογίζεται).

sfivultra_art_in_3
Ορίστε. Τα έγραψα και νοιώθω κάααααπως καλύτερα. Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, τώρα, ώστε να δούμε “τι λεν και τι δε λεν” οι νέοι χαρακτήρες. Έχει ακόμη 3 μήνες στη διάθεσή της η Capcom να κάνει όλες τις απαραίτητες “ρυθμίσεις” στις δυνατότητες όχι μόνο αυτών των 5, αλλά και των 44 μαχητών συνολικά. Και τώρα που το ξανασκέφτομαι… ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΡΕ ΦΙΛΕ…; THN DECAPRE; :p