Φεστιβάλ SSFrated, games, χορηγία, πολλά δώρα!

Για τα δώρα, είπαμε; Α, πολλά δώρα!

Η χαρά δεν είναι μόνο μεγάλη, είναι διπλή: είναι η πρώτη φορά που το Farkonas.gr είναι χορηγός σε κάτι, ναι, αλλά αυτό το κάτι δεν είναι ο,τιδήποτε. Είναι κάτι που αξίζει να στηριχθεί και κάτι που θα με ενδιέφερε κι εμένα προσωπικά να δω να στηρίζεται… αφού αφορά σε δύο αγαπημένα μου χόμπι: το σινεμά και τα games. Διπλή… επί δύο η χαρά, λοιπόν, καθώς στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ SFFrated, που διοργανώνεται για 9η χρονιά φέτος, τα video games έχουν τη δική τους ημέρα. Το Farkonas.gr είχε την ευκαιρία να βοηθήσει και το έκανε με τρόπο που θα κάνει… ακόμη περισσότερο κόσμο happy: την παροχή πολλών από τα δώρα των μεγάλων κληρώσεων που θα “παίξουν” εκεί. Αμέ!

Συγκεκριμένα, λοιπόν. Το SFFrated, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, ξεκινά σήμερα (20/3) και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη (26/3). Η Δευτέρα 24/3, όμως, είναι αφιερωμένη στα video games και περιλαμβάνει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμαντέρ και άλλες προβολές που σχετίζονται άμεσα ή προέρχονται από τον δικό τους κόσμο. Στις ταινίες περιλαμβάνεται το Tron (στην αρχική του εκδοχή) του Steven Lisberger, το eXistenZ του David Cronenberg, καθώς και το Indie Game: The Movie των Lisanne Pajot και James Swirsky, που περιγράφει το “παρασκήνιο” της δημιουργίας video games από μικρούς, ανεξάρτητους δημιουργούς. Στο ίδιο πλαίσιο θα προβληθούν και πολλές ταινίες μικρού μήκους γυρισμένες με “παραδοσιακό” ή ψηφιακό τρόπο (animation και machinima), πάντοτε σχετικές με δημοφιλή games που ποικίλουν από το Pac-Man και το League of Legends, μέχρι το Mass Effect και το Watch Dogs.

SFFratedsponsorship_art_in

Όλα αυτά τα κανόνισαν τα παιδιά του Φεστιβάλ (Βουδούρη μην κρύβεσαι!) και είναι το “κυρίως γεύμα” της ημέρας για τους σινεφίλ. Εμείς – το Farkonas.gr, η Logitech Greece και η Sony Hellas για το PlayStation – κανονίσαμε για… τα γλυκά: πολλές κληρώσεις με δώρα σχετικά με τα video games και την τεχνολογία γενικότερα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει ένα PS3 500GB με το The Last of Us – απλά δεν είσαι gamer αν δεν το έχεις παίξει αυτό το διαμάντι, τέλος – και 5 ακόμη ΑΑΑ games συνοδευτικά του, αλλά και πληκτρολόγια ειδικά για gaming, mouse της ίδιας κατηγορίας, ασύρματα gamepad για PS3 και τιμονιέρες για PC. Υπάρχουν ακόμη αντίτυπα των Beyond: Two Souls, Gran Turismo 6, God of War Ascension, Knack και Killzone: Shadowfall, καθώς και κάποιες Webcams και πληκτρολόγια γενικής χρήσης, επίσης της Logitech. Αυτά από εμάς. Η κ. Βουδούρη έχει φροντίσει για ουκ ολίγα περισσότερα!

Κλείνω με τα… απαραίτητα: το φεστιβάλ SSFrated φιλοξενεί ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος Filmcenter (Λεωφ. Συγγρού 106, στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ) και διαθέσιμο είναι ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο – €8 κανονικό και €5 φοιτητικό – με το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει κανείς και τις τέσσερις προβολές της Δευτέρας. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι προβολές ξεκινούν στις 17:30 και τελειώνουν μεταμεσονύχτια. Οι κληρώσεις θα γίνονται ανάμεσα στις προβολές. Και… τί άλλο; Α, ναι: θα σας δούμε εκεί!