Ο Indiana Jones, η Xena κι η Καλομοίρα στο Soul Calibur

Μη γελάς - εδώ που φτάσαμε όλα είναι πιθανά... δυστυχώς

Όταν μία εταιρεία κατορθώνει να φτάσει οποιονδήποτε άνθρωπο στο σημείο να νοιώσει καλά για τον εαυτό του απλώς και μόνο… επειδή απαξιεί πια να εκνευριστεί με τα καμώματά της, κάτι πάει στραβά. Αλλά αυτό ακριβώς έχει καταφέρει η Namco – υποψιάζομαι όχι μόνο με μένα αλλά με πολλές χιλιάδες άλλους gamers που την στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια – με τον τρόπο που επέλεξε εν τέλει να προωθήσει το Soul Calibur IV.

Πρώτα χρειάστηκε να αποδεχθούμε ότι δύο εντελώς ασύμβατοι με τον κόσμο του Soul Edge και του Soul Calibur χαρακτήρες, ο Yoda και ο Darth Vader, θα συμπεριλαμβάνονται στο roster της νέας έκδοσης για PS3 και Xbox 360. Σημειωτέον ότι κάθε ένας θα εμφανιστεί σε μία μόνο εκ των δύο εκδόσεων, ώστε… χμ… να αγοράσουμε και τις δύο ίσως; Cute, Namco, very cute. Σαν να μην είναι πιθανότερο ούτως ή άλλως να διαθέσεις μετά από λίγο καιρό τον Vader και τον Yoda “στο άλλο” φορμά μέσω Xbox Live και PlayStation Store!

Είχαμε και… συνέχεια όμως. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι και οι δύο εκδόσεις θα έχουν στο roster τους και τρίτο χαρακτήρα από τον κόσμο των Star Wars, αυτόν που θα πρωταγωνιστεί στο The Force Unleashed της Lucas Arts το φθινόπωρο και θα είναι υποτίθεται ο άγνωστος μαθητευόμενος του Darth Vader. Φυσικά και αυτός ο χαρακτήρας, ονόματι Starkiller, δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση των SC… αλλά τί σημασία έχει; Ακόμη ένα εργαλείο marketing, για την προώθηση του The Force Unleashed αυτή τη φορά.

Αλλά το… “τελειωτικό χτύπημα” δεν ήταν άλλο από τα εξώφυλλα. Ναι, τα εξώφυλλα. Αυτά που θα κοσμούν την έκδοση του PS3 και του Xbox 360, στα οποία πρωταγωνιστούν οι Vader/Mitsurugi και Yoda/Ivy αντίστοιχα. Ναι, αυτοί και μόνο, από όλους τους άλλους (σημαντικότερους στην υπόθεση και την γενικότερη πορεία του SC). Και… απλώς συνοδευτικά… το λογότυπο του SCIV από πάνω τους. Έτσι, στο by the way, για να μην ξεγελαστεί κανείς και νομίσει ότι… η Lucas Arts κυκλοφόρησε beat’ em up με χαρακτήρες των Star Wars.

Τα εξώφυλλα για την ώρα είναι της ιαπωνικής έκδοσης και μια αμυδρή ελπίδα υπάρχει ότι δεν θα αναγκαστώ να φιλοξενήσω αυτές τις προσβλητικές συσκευασίες στη βιβλιοθήκη μου… αλλά αμυδρή. Εδώ στην Ιαπωνία το έκαναν, δεν θα το κάνουν στην Αμερική που είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα Star Wars fanboys;

Μετά από όλα αυτά, πραγματικά δεν ξέρω τί με ενοχλεί περισσότερο. Το γεγονός ότι η Namco με έχει θεωρήσει εμένα, και πολλές χιλιάδες άλλους φίλους της σειράς των Soul Calibur (και του αρχικού Soul Edge στο PlayStation) εντελώς… δεδομένους, ότι “μας έχει” δηλαδή, ότι πιστεύει πως θα αγοράσουμε το SCIV όσο κι αν το “βιάσει” σαν προϊόν; Ή το γεγονός ότι, κατά βάση, έχει δίκιο; Το δεύτερο ίσως με ενοχλεί περισσότερο, δεν αλλάζει ωστόσο σε κανέναν βαθμό το μέγεθος του φάουλ που έχει γίνει εδώ. Τίποτε δεν είναι πια το ίδιο στα μάτια μου όσον αφορά τη Namco. Και στα παλαιότερα των υποδημάτων μου η περίφημη ιαπωνική “τιμή”, που μάλλον μόνο όταν τους συμφέρει τους σχιστομάτηδες τη θυμούνται.

Επίσης: έχω προτάσεις. Μία για τη Namco και μία για τους εξοργισμένους, πικραμένους fans όπως εμένα, που δεν έχουν “σηκώσει τα χέρια ψηλά” και θα ήθελαν να κάνουν κάτι για την κατάσταση αυτή. Πρόταση πρώτη. Μαμά Namco, ο Indiana Jones είναι επίσης της Lucas, εμφανίστηκε πρόσφατα και σε νέα ταινία (μετριότατη, αλλά τί σημασία έχει…) και συνήθως χρησιμοποιεί λάσο και πιστόλι. Μια χαρά για unlockable χαρακτήρας από την Ivy ή τον Cervantes. Επίσης, η Xena ταιριάζει απόλυτα με το όλο μεσαιωνικό… ε…. αρχαίο ελληνικό… ε… απροσδιορίστου ιστορικής περιόδου σκηνικό, ενώ το όπλο της πολύ πιο πιστευτό είναι από άλλων χαρακτήρων. Επίσης, έχουμε ένα γλυκούλι κοριτσάκι εδώ στα μέρη μας, ονόματι Καλομοίρα, η οποία πρόσφατα “πήρε χάλκινο” σε ένα μικρό event για φίλους, ονόματι Eurovision. Λοιπόν, της βάζετε ένα μίνι ελάχιστα κάτω από τον αφαλό, της δίνετε να κραδαίνει ένα μικρόφωνο στο ένα χέρι και ένα cheeseburger των Goody’s στο άλλο και… τσουπ. Ορίστε ο unlockable χαρακτήρας του Rafael.

Όσον αφορά στη δεύτερη πρόταση, για όσους αγαπούν πραγματικά τα SC και έχουν χρόνο στα χέρια τους. Αντί να κάθεστε με το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια και να κοιτάτε θλιμμένοι το πάτωμα, σκεπτόμενοι “What the fuck is Yoda doing in my Soul Calibur”, αντεπιτεθείτε. Ξεκινήστε από αύριο τα e-mail, καθημερινά και πολλές φορές την ημέρα, στην Lucas Arts ζητώντας (όχι, απαιτώντας) να συμπεριλάβει τον Mitsurugi, την Taki και την Ivy στο The Force Unleashed. Τί; Πώς ταιριάζουν κάτι samurai, κάτι ninja και μία αλχημίστρια με συμβόλαιο στο Hustler, με τη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία; Μα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ταιριάζει και ένας “καλός” Jedi ή ένας “κακός” Jedi με το ναό του Ηφαίστου ή μια κινέζικη παγόδα. Εύκολα.

Ναι, η αλήθεια είναι πως η κίνηση δεν βοηθά και πολύ, αφού η ατίμωση του SCIV ήταν το θέμα να αποφευχθεί, όχι η σπίλωση άλλων τίτλων στο βωμό του marketing. Αν μη τί άλλο, όμως, μετά θα μπορείτε να κάθεστε και πάλι θλιμμένοι να κοιτάτε το πάτωμα, αλλά αυτή τη φορά παρέα με εκείνον τον ξάδελφο, τον αμετανόητο θαυμαστή του Lucas, που θα σιγομουρμουρίζει δίπλα σας “What the fuck is a Jena Jameson wannabe doing in my Star Wars game?”. Το σύμπαν, παρά την εντροπία, εν τέλει διατηρεί τις ισορροπίες του, σωστά; Ε, βοηθήστε το.

Υ.Γ. Και… για να μην αφήσω κανένα πράγμα που με ενοχλεί με το SCIV, ανομολόγητο… Λοιπόν, το χέρι από τη ρίζα να μου κοπεί, αν γράψω ποτέ και πουθενά το όνομα του αγαπημένου μου fighting game όπως θέλει η αναθεματισμένη Ubisoft, επειδή είναι hip να φτιάχνουμε ονόματα που δεν σημαίνουν τίποτε και να υπονοούμε με κάποιο τρόπο ότι γι’ αυτό είναι cool. Άκου… σόουλκάλιμπουρ, μία λέξη! Λες και το Soul Edge και το Soul Calibur, τα δύο ξέχωρα και αντίπαλα σπαθιά, δεν υπήρξαν ποτέ. Motherfucking marketing bozzos…